Zastawa stołowa

Porcelana od lat zdobi stoły w naszych domach. Oferujemy kompletne serwisy obiadowe i kawowe oraz pojedyncze ich części, tj.: talerze, salaterki, półmiski, wazy i sosjerki. Kawoszom polecamy dodatkowo pojedyncze filiżanki, spodki, cukiernice, dzbanki, imbryki, kubki i mleczniki. Koneserom prezentujemy piękną polską kolekcję ceramiki Bolesławiec. 

Porcelana od lat zdobi stoły w naszych domach. Oferujemy kompletne serwisy obiadowe i kawowe oraz pojedyncze ich części, tj.: talerze, salaterki, półmiski, wazy i sosjerki. Kawoszom polecamy dodatkowo pojedyncze filiżanki, spodki, cukiernice, dzbanki, imbryki, kubki i mleczniki. Koneserom prezentujemy piękną polską kolekcję ceramiki Bolesławiec. 

Więcej

Zastawa stołowa W tej kategorii nie ma produktów.

Podkategorie

  • Komplety naczyń

    Komplet naczyń stołowych powinien się znaleźć w każdym domu. Dzięki niemu mamy pewność, że podczas każdego przyjęcia czy choćby rodzinnego obiadu podajemy naszym gościom potrawy na spójnych wizualnie naczyniach. W naszej ofercie znajdują się dwa komplety naczyń obiadowych: RÓŻA i LAWENDA, wyróżniające się wysoką jakością wykonania oraz atrakcyjnym wyglądem.

  • Do kawy i herbaty

    Oferujemy Państwu piękną porcelanę do kawy i herbaty od czołowych polskich producentów jak: Lubiana, Ćmielów - Chodzież, Karolina czy Krzysztof. W naszym sklepie znajdziecie serwisy kawowe na 6 i 12 osób, komplety filiżanek ze spodkami, kubki, mleczniki, cukiernice, czajniki, imbryki itp. Wszystko w wielu fasonach i zdobieniach.

  • Dodatki

    Piękne dodatki z porcelany dopełnią całości elegancji na Twoim stole. Zobacz ofertę bukietników, tacek, maselniczek, etażerek, stroików czy pierścieni do serwetek. Na przyprawy oferujemy butelki do oliwy i octu. Wszystko wykonane z porcelany!

  • Talerze deserowe

    Talerze deserowe dostępne na sztuki uzupełnią braki np. z powodu rozbicia talerzy z kompletu. Średnica talerzy deserowych waha się od 14,5 cm do 21 cm. Mogą być wykonane z porcelany, porcelitu lub kamionki. Te gładkie, białe świetnie nadają się do gastronomii, a te zdobione kalką, złoceniem czy reliefem pięknie przyozdobią nasz stół. Dostępne są także różne kształty: od tradycyjnych okrągłych po kwadratowe talerze deserowe.

  • Bulionówki

    W bulinówkach serwujemy rosoły, buliony, bogracz czy gulasz. Ich pojemność mieści się zazwyczaj w przedziale od 0,3 l do 0,5 l. Wykonane są z porcelany, porcelitu lub kamionki. Bulionówki białe i gładkie cieszą się powodzeniem w gastronomii, natomiast te zdobione kalką, złoceniem czy reliefem zdobią stoły w naszych domach.

  • Sosjerki

    Pyszne sosy i dipy serwujemy w sosjerkach. Ich pojemność zazwyczaj mieści się w granicach od 0,2 l do 0,4 l. Wykonane są z porcelany, porcelitu lub kamionki. Białe i gładkie sosjerki sprawdzają się w gastronomii, natomiast te zdobione kalką, złoceniem czy reliefem zdobią stoły w naszych domach.

  • Wazy do zupy

    W wazach do zupy serwujemy zupy, bogracze, buliony czy gulasze. Wazy na zupę występują w wersji z pokrywką lub bez, zwykle ich pojemność waha się od 2 l do 3,5 l. Wykonane są z porcelany, porcelitu lub kamionki. Wazy do zupy białe i gładkie cieszą się powodzeniem w gastronomii, natomiast te zdobione kalką, złoceniem czy reliefem zdobią stoły w naszych domach.

  • Komplety talerzy

    Porcelanowe komplety talerzy to zestawy 18-elementowe, w skład których wchodzi po 6 talerzy płytkich, głębokich i deserowych. Komplety talerzy obiadowych 18 elementów zdobione są klaką, złoceniem lub reliefem. Występują w wersji białej porcelany lub w kolorze ecru. Często dokupywane są jako rozszerzenie serwisów obiadowych 6- i 12-osobowych.

  • Talerze głębokie

    Talerze głębokie dostępne na sztuki uzupełnią braki np z powodu rozbicia talerzy z kompletu. Średnica głębokich talerzy waha się od 22,5 cm do 24 cm. Mogą być wykonane z porcelany, porcelitu lub kamionki. W wersji gładkiej, białej świetnie nadają się do gastronomii, a te zdobione kalką, złoceniem czy reliefem pięknie przyozdobią nasz stół.

  • Flaczarki

    Flaczarki porcelanowe to typ miseczek, w których serwujemy flaki lub inne gorące posiłki o płynnej konsystencji. Nie mają uszek. Ich pojemność to około 0,4 l. Bardzo przydatne do dań kolacyjnych.

  • Półmiski porcelanowe

    Półmiski przeznaczone są do serwowania zakąsek czy zimnej płyty. Ich długość zawiera się standardowo w przedziale 22 cm do 36 cm. Najbardziej popularne to te o długości 29 i 33 cm. Wykonane są z porcelany, porcelitu lub kamionki. Gładkie, białe sprawdzają się w gastronomii a te zdobione kalką, złoceniem czy reliefem podsycą apetyt w domach.

  • Talerze obiadowe płytkie

    Talerze płytkie z porcelany dostępne na sztuki uzupełnią braki np z powodu rozbicia talerzy z kompletu. Średnica płytkich talerzy waha się od 24 do 32 cm. Mogą być wykonane z porcelany, porcelitu lub kamionki. W wersji gładkiej, białej świetnie nadają się do gastronomii, a te zdobione kalką, złoceniem czy reliefem pięknie przyozdobią nasz stół.

  • Talerzyki do ciasta
  • Miski i salaterki

    Salaterki miski przeznaczone są do serwowania ziemniaków, surówek czy sałatek. Standardowo mają średnicę od 14 cm do 30,5 cm. Najbardziej popularne to salaterki 23 cm. Wykonane są z porcelany, porcelitu lub kamionki. Gładkie, białe sprawdzają się w gastronomii a te zdobione kalką, złoceniem czy reliefem podsycą apetyt w domach.

  • Maselniczki